<< Download pagina

Help pagina

Hoe kan ik mijn album "unzippen"?

Als je dit album download, komt het aan als een gecomprimeerd (ingepakt) bestand, dit wordt ook wel een ZIP bestand genoemd. Voordat je de muziek kan beluisteren moet je de bestanden eerst "uitpakken". Het uitpakken is eenvoudig:

Werk je op een Mac, dubbel-klik het bestand en je bent klaar.

Als je op Windows werkt klik dan met de rechtermuisknop op het bestand en kies voor "Alles uitpakken"... Je bent ook klaar.

Als je niet de keuze "Alles uitpakken" krijgt probeer dan het bestand te hernoemen naar iets simpels als "album.zip". Het belangrijkste is dat de naam eindigt op ".zip". Probeer dan opnieuw rechts te klikken. Je moet nu de optie "Alles uitpakken.." zien in het menu. Als je de optie nog steeds niet krijgt, dubbel-klik dan het bestand. Dit zal een venster openen met de bestanden die erin zitten. Druk op Ctrl+A om alle bestanden te selecteren, en sleep ze in de folder of op je bureaublad. Dit zal de bestanden uitpakken, dat is zeker.

Wat!? Werk dit ook niet. Dan behoor je tot de elite die simpelweg geen unzip software ingebouwd heeft op zijn/haar PC. Dit is makkelijk op te lossen: Er zijn een aantal gratis programma's zoals Zipeg, 7-Zip, en PeaZip.

Werk je op een Linux computer, dan heb je in jouw distributie zeer waarschijnlijk een decompressie programma beschikbaar. Probeer het zip bestand uit te pakken door het te dubbel- of rechts te klikken, als dat niet lukt kan het zijn dat het op jouw systeem anders werkt. Je kunt op zoek gaan naar een programma voor jouw distributie. Hier staan wat tips voor Linux gebruikers (Engels).

Ik heb de muziek gedownload, hoe krijg ik de muziek in iTunes of Windows Media Player?

Om de muziek in iTunes te krijgen, start iTunes op en kies Archief > Voeg toe aan bibliotheek.

Om de muziek in Windows Media Player te krijgen kun je of: a) de audio bestanden selecteren, dan rechts-klikken en kiezen voor "Toevoegen aan Windows Media Player List", of b) "Drag en Drop" de audio bestanden op het Windows Media Player venster (Als dat niet werkt, probeer het Drag en Droppen dan opnieuw, maar wees er zeker van dat de "Bibliotheek" tab aktief is in Windows Media Player).

Downloaden voor Android

  1. Download het .zip bestand
  2. Unzip het bestand naar je Muziek folder
  3. Rescan je muziek folder
  4. Open de muziek app en luister naar je tunes

Vragen - en of opmerkingen? Mail ons